مقالات

Home/مقالات

مقالات

بهمن ۱۳۹۲

رشد سرانه مصرف تخم مرغ با ترویج فرهنگ مصرف در کشور

بهمن ۷ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

تخم مرغ يکي از کاملترين، ارزانترين و فراوان ترين غذاهاي پروتئيني است که جايگاه ويژه اي را در تغذيه اقشار مختلف جامعه مي تواند داشته باشد و لي به دلايل غير علمي و باورهاي اشتباه از مصرف مناسب اين فراورده مقوي خودداري مي شود. اگر چه عمده چربي تخم مرغ در زرده موجود است از نوع غير اشباع مانند چربي [...]

اگر میخواهید همه اعضای خانواده سالم بمانند تخم مرغ بخورید

بهمن ۷ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

تخم مرغ تعدادی مواد مغذی طبیعی دارد. یک عدد تخم مرغ دارای ۱۳ ویتامین و مواد معدنی ضروری در مقادیر مختلف پروتئین با کیفیت بالا، چربی های اشباع نشده و آنتی اکسیدان ها است.مواد مغذی موجود در تخم مرغ ‘ به کنترل وزن، قدرت عضلانی، سلامت چشم، کارکرد بهتر مغز و داشتن یک بارداری سالم کمک می کند. تخم مرغ [...]

تخم مرغ

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , |

تخم مرغ یکی از معدود غذاهاي شناخته شده در طبیعت است که می تواند نیازهاي بدن را بطور متعادل تأمین نماید. عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی موجود در سفیده ( 60 % پروتئین تخم مرغ) و زرده ( 40 % پروتئین تخم مرغ) و ترکیبات مهم دیگر آن نظیر [...]

فوایدی چند از زرده تخم مرغ

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , |

تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح ضروری است و می تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. تخم مرغ منبع بسیارغنی پروتئین است. ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم مرغ بسیار بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت ها و حبوبات غنی تر است. زرده تخم مرغ، یکی [...]

یافته های جدید درباره تخم مرغ

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , , , |

  يافته هاي جديد درباره تخم مرغ ترکيب تخم مرغ : کل مقدار پروتئين ، چربي و کربوهيدرات موجود در تخم مرغ نطفه دار ، به عنوان يک منبع ذخيره اي براي رشد و نمو جنين مورد استفاده قرار مي گيرد. پروتئين موجود در سفيده تخم مرغ به عنوان يک پروتئين استاندارد شناخته شده است. اين نوع پروتئين از آنجايي [...]

۶۰ سوال در مورد تخم مرغ

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , |

1- چگونه مي توان يك تخم مرغ  تازه و كهنه را از يكديگر تشخيص داد ؟ اگر يك تخم مرغ تازه را در ظرف آبي وارد كنيم در ميان آب غرق مي گردد در حاليكه يك تخم مرغ كهنه بر سطح آب شناور مي ماند. 2- دليل شناور ماندن تخم مرغ كهنه بر سطح آب چيست ؟ دليل اين شناوري [...]

آنچه لازم است در مورد تخم مرغ ، خواص و مزایای استفاده و طریقه نگهداری از آن بدانیم

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , , , , |

* دانستنیها در باره تخم مرغ خواص و مزایای استفاده از تخم مرغ در تخم مرغ 35 عنصر مختلف جمع آمده است از زرده تخم مرغ برای حفظ حافظه خود می توان استفاده کرد. و زرده تخم مرغ در رشد اطفال نقش موثری دارد. برای بیماران دارای مرض قند و زخم معده استفاده از تخم مرغ مفید و قوای از [...]

مزایای زرده تخم مرغ برای موها

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

  مزایای زرده تخم مرغ برای موها   احتمالا تا به حال مطالب زیادی در مورد فواید زرده تخم مرغ برای موها ، شنیده و خوانده اید!این فواید شگفت انگیز چیست و موارد استفاده از آن برای موها کدام است؟ این دو سوال ، جزء سوالات بسیار رایج و متداول در میان افراد علاقه مند به مواد طبیعی است که [...]

اثر ترکیب دیواره بر ویژگی های کانتاگزانتین طبیعی ریزپوشانی شده به روش خشک کن پاششی

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

کانتاگزانتین کتوکاروتنوئیدي است که در صنایع دارویی، پزشکی، آرایشی، آبزیان، ماکیان و غذایی به کار می رود   کانتاگزانتین   چکیده سابقه و هدف: کانتاگزانتین کتوکاروتنوئیدي است که در صنایع دارویی، پزشکی، آرایشی، آبزیان، ماکیان و غذایی به کار می رود. با توجه به محدودیت مصرف رنگدانه هاي مصنوعی در صنایع غذایی، تولید کانتاگزانتین از منابع طبیعی افزایش یافته [...]

زرده تخم مرغ چرا زرد است؟

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

نوع جیره غذایی ، شکل نگهداری و بیماریهای مختلف بر رنگ زرده تخم مرغ تاثیر می گذارد   زرده تخم مرغ زرده تخم مرغ ، ماده بسیار خوشرنگ و خوشمزه ای است که بسیاری اوقات زینت بخش سفره های ماست ، آیا تا به حال به این فکر افتاده اید چرا زرده تخم مرغ این همه زرد است؟ [...]

نقش کلسیم فسفر و ویتامین D۳ در پوسته تخم مرغ و شکل گیری استخوان

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , |

كلسیم مهمترین عنصر ساختمانی استخوان و پوسته تخم مرغ در مرغهای تخمگذار است. استخوان ، كه حاوی ۹۹% از كل كلسیم موجود در بدن می باشد ، بعنوان یك عضو اساسی در تنظیم سطح كلسیم خون مطرح می باشد. پوسته تخم مرغ دارای تقریباً ۹۴% كربنات كلسیم[۱] می باشد. كه با توجه به وزن ، بطور متوسط هر تخم مرغ [...]

پوسته تخم‌ مرغ

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , |

●پوسته بلافاصله پس از ورود تخم مرغ به رحم کلسیفیکاسیون پوسته آغاز می شود . درست قبل از ترک ناحیه تنگه ،‌دانه های کوچک کلسیم روی خارجی ترین غشاء پوسته تخم مرغ ظاهر می شوند. اینها نقاط پایه ای برای جایگزینی کلسیم در ناحیه رحم خواهند بود . تعداد این نقاط پایه احتمالا ارثی است و در میزان کلسیمی که [...]

دستگاه تولید مثل مرغ

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , |

تخمدان سمت راست بحالت اولیه باقی مانده و تنها تخمدان سمت چپ فعال است . تخمدانها در حفره شکمی و نزدیک کلیه ها قرار دارند . تخمدان از بخش میانی و بخش بیرونی تشکیل شده است . ۱) تخمدان : تخمدان سمت راست بحالت اولیه باقی مانده و تنها تخمدان سمت چپ فعال است . تخمدانها در حفره شکمی و [...]

سئوالات عمومی در رابطه با تخم مرغ

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

1- علل ایجاد لكه های خونی در تخم مرغ چیست ؟ گاهی اوقات لكه های كوچك خون ( كه گاهی تكه های گوشتی نامیده می شود ) در زرده تخم مرغ دیده می شود. این لكه ها دلیل بر نطفه دار بودن تخم مرغ نیست ، بلكه به علت پارگی عروق خونی ( مویرگهای دیواره اویدوکت ) بر روی زرده [...]

علل قطع تخمگذاری در طیور

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , |

تولید تخم یک پدیده جالب توجهی است. پولت مرغ تخمگذار در ۲۰-۱۸ هفتگی تخمگذاری را شروع می کند و در حدود ۳۵ هفتگی به اوج تخمگذاری می رسد که در این هنگام میزان تخمگذاری بیش از ۹۰ درصد می باشد(۹ تخم در ۱۰ روز به ازای هر مرغ یا ۹ تخم در یک روز به ازای ۱۰ مرغ). پیک تخمگذاری [...]

ساختار بیوشیمیایی پوسته و سفیده تخم مرغ

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

●ساختمان شیمیایی تخم مرغ : ساختمان شیمیایی تخم مرغ بسته به تازه یا کهنه بودن ممکن است دچار تغییر شود و در اثر کهنه شدن تخم مرغ آب و اکسیدکربن آن از خلل و فرج موجود در پوسته خارج می شود همچنین مقداری آب از سفیده وارد زرده می شود و در نتیجه PH سفیده بالا می رود از این [...]

ضدعفونی تخم‌مرغ‌ ها

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , |

علیرغم رعایت عواملی همچون دما و رطوبت در یك سالن جوجه كشی ، هچ ضعیف در نتیجه انجام ضدعفونی نامناسب می تواند رخ دهد. ضدعفونی نامناسب نه تنها سبب هچ ضعیف می شود بلكه در طی خونگیری های بعدی سبب مرگ سریع می گردد. ضمنا" ضدعفونی غیراصولی می تواند به شیوع آهسته بیماری منجر شود كه گهگاهی پرنده را در [...]

غنی سازی تخم مرغ با استفاده از رنگدانه تخم مرغ طبیعی

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , , , , |

غنی سازی تخم مرغ با استاده از رنگدانه تخم مرغ  طبیعی   رنگدانه تخم مرغ   صنعت تولید تخم مرغ همواره به عنوان یک صنعت تولیدی بی نظیر در دنیا مطرح بوده است. در حال حاضر دو رویکرد مختلف عمومی و اختصاصی در ارتباط با صنعت تولید تخم مرغ وجود دارد. در رویکرد عمومی، تخم مرغ به عنوان [...]

تاثیرسطوح مختلف رنگدانه و منبع چربی، بر رنگ زرده تخم مرغ و عملکرد مرغان تخمگذار

بهمن ۵ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , |

تاثيرسطوح مختلف رنگدانه و منبع چربي، بر رنگ زرده تخم مرغ و عملكرد مرغان تخمگذار   رنگ زرده كاروتنوييدها، رنگدانه‌هاي طبيعي زرد، رنگدانه قرمز، و نارنجي هستند كه داراي 40 كربن بوده و از هشت واحد ايزوپرن تشكيل گرديده‌اند.اين تركيبات باعث رنگ زرده تخم مرغ مي گردند. فريتز (3) گزارش كرد كه اضافه نمودن چربي به جيره اثر [...]

تاثیر رنگ دانه فلفل قرمز(چیلی) بررنگ زرده تخم مرغ

بهمن ۳ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

رنگ دانه فلفل در چند دهه اخیر، استفاده از رنگدانه ها در صنایع غذایی کاربرد زیادی پیدا کرده است. چنانچه مواد غذایی که در تغذیه انسان مورد استفاده قرار می گیرند، حاوی ترکیباتی با منشاء مصنوعی (سنتتیک) نباشند، از بازار پسندی مطلوب تری برخوردار خواهند بود. در همین راستا، لازم به ذکر است که اخیراٌ مصرف تعدادی از [...]