مقالات عمومی و طیور

Home/مقالات/مقالات عمومی و طیور

مقالات عمومی و طیور

اردیبهشت ۱۳۹۳

تاثیر مواد مغذی در تقویت سیستم ایمنی طیور

اردیبهشت ۱۵ام, ۱۳۹۳|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , |

مقدمه با توجه به افزایش روزمره جعیت، نیاز به منابع غذایی مسئله‌ای مهم است. از منابع غذایی مورد نیاز انسان می‌توان به گوشت سفید اشاره کرد که پرورش طیور جایگاه ویژه‌ای را در این زمینه ایفا می‌کند. در پرورش طیور پیشگیری از وقوع بیماری ها از طریق اجرای صحیح برنامه‌های امنیت زیستی است و اگر احتمالاً اشکالی در اجرای برنامه‌های [...]

چه عواملی سبب می شود تا در فصل سرما رطوبت را کنترل کنیم ؟

اردیبهشت ۱۵ام, ۱۳۹۳|Tags: , , |

شکل 1- یک سالن با روزنه و شکاف های بسیار شکل 1- یک سالن با روزنه و شکاف های بسیار سیستم کنترل رطوبت در مرغداری شامل فن های تایمر دار برای خروج هوا ،دستگاه مادر مصنوعی/ مشعل گرمایی جهت تامین ذخیره گرمایی مناسب می باشد. واز همه مهم تر دریچه هایی (اینلت) است که برای جایگزینی هوا، گرما [...]

اسفند ۱۳۹۲

بررسی تغییرات بافتی مری، پیش معده و روده در کبوتر آلوده به Ascaridia colombae

اسفند ۱۲ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , |

پرورش و نگهداري کبوتر به عنوان پرنده اي دست آموز و همپنين براي مقاصدي مانند مسابقات پرواز کبوتران و در سالهاي اخير براي تامين منابع پروتئيني همواره مورد توجه علاقمندان بوده است. از طرف ديگر، گزارش شده است که اين پرندگان درانتشار بيماريها در بين ماکيان و بروز اپيدمي هاي انگلي دخيلند. با وجود گزارشات متعدد مبني بر آلودگي کرمي [...]

اسفند ۱۳۹۲

اثرات اسیدهای آلی (مکمل گلوباسید) بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی

اسفند ۵ام, ۱۳۹۲|Tags: , , |

تحقیقات نشان می دهد که استفاده از اسید هاي آلی می تواند موجب کاهش جمعیت باکتري هاي بیماري زا مانند کلی فرم و اشرشیاکلاي در اندام هاي روده اي جوجه هاي گوشتی شود. این ترکیبات می توانند با توجه به خاصیت باکتریوسیدي خود موجب افزایش پروتون ها در ناحیه روده شوند و به دنبال آن pH روده را کاهش دهند [...]

استفاده از آنزیم‌ها در جیره ‌های طیور گوشتی

اسفند ۳ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

استفاده از آنزيم‌ها در جيره ‌هاي طيور گوشتي نكات عملي استفاده از آنزيم‌ها در جيره ‌هاي طيور گوشتي آنزيم‌ها مواد بيولوژيكي هستند كه غالباً از جنس پروتئين مي‌باشند. آنزيم‌ها در گروه افزودني‌هاي خوراكي طبقه بندي شده و آنها را مي‌توان به جيره طيور اضافه نمود. حداكثر عملكرد آنزيم‌هاي اضافه شده به جيره غذايي مستلزم توجه به نكات عملي زير مي‌باشد. [...]

عفونت ارنیتو باکتریوم رینوتراکئال در طیور

اسفند ۳ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , |

عفونت با ornithobacterium rhinotracheale عمدتاً در پرندگان جوان بويوه بوقلمون ها رخ مي دهد اما پرندگان مسن هم مي توانند عفوني شوند. كيسه هاي هوايي و شش ها درگير شده و پس از كالبدشكافي در داخل كيسه هاي هوايي اكسوداي كف آلود به رنگ زرد-سفيد و شبيه ماست مشاهده مي شود. جراحات پيشرفته شامل پريكارديت، هپاتيت بهمراه كانون هاي سفيد [...]

واکسیناسیون در گله های مرغ

اسفند ۳ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

اهمیت واکسیناسیون واکسیناسیون یکی ازموثر ترین راه های جلوگیری و یا کاهش اثرات مخرب بیماری ها در مرغان است. پرندگانی که نزد مردم برای استفاده قرار می گیرند عموما: جوجه، بوقلمون، اردک، غاز، بلدرچین، قرقاول، کبک و شتر مرغ هستند. ارگانیسم هایی که ایجاد بیماری می کنند به دسته های کوچک و بزرگ از قبیل: ویروس، مایکو پلاسم، باکتری، قارچ، [...]

تخمگذاری مرغ ها بر روی زمین و خطرات آن

بهمن ۲۸ام, ۱۳۹۲|Tags: , |

مرغ ها عموماً ترجیح می دهند که در لانه تخمگذاری داشته باشند اما گاهی اوقات هم دیده می شود که بر روی زمین محوطه و یا کف مرغداری تخم گذاشته اند . در تحقیق و بررسی ای که در این خصوص توسط دانشگاه علوم پزشکی Bristol انگلستان صورت گرفته محققین در خصوص این مشکل و میزان شیوع آن در مرغداری [...]

اهمیت سد بخار در سالن های مرغداری

بهمن ۲۸ام, ۱۳۹۲|Tags: , , |

اتلاف دما در ساختمان هاي مرغداري مي تواند به يكي از روش ها، همرفت، رسانش و تابش و يا تركيبي از روش هاي فوق باشد. انتقال گرما از طريق رسانش (Conduction) هنگامي اتفاق مي افتد كه تماس مستقيمي بين مناطق سرد و گرم وجود داشته باشد. اگر يك طرف ماده گرم شود، حرارت از داخل ماده به سمت قسمت سردتر [...]

بهمن ۱۳۹۲

نقش کلسیم فسفر و ویتامین D۳ در پوسته تخم مرغ و شکل گیری استخوان

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , |

كلسیم مهمترین عنصر ساختمانی استخوان و پوسته تخم مرغ در مرغهای تخمگذار است. استخوان ، كه حاوی ۹۹% از كل كلسیم موجود در بدن می باشد ، بعنوان یك عضو اساسی در تنظیم سطح كلسیم خون مطرح می باشد. پوسته تخم مرغ دارای تقریباً ۹۴% كربنات كلسیم[۱] می باشد. كه با توجه به وزن ، بطور متوسط هر تخم مرغ [...]

پوسته تخم‌ مرغ

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , |

●پوسته بلافاصله پس از ورود تخم مرغ به رحم کلسیفیکاسیون پوسته آغاز می شود . درست قبل از ترک ناحیه تنگه ،‌دانه های کوچک کلسیم روی خارجی ترین غشاء پوسته تخم مرغ ظاهر می شوند. اینها نقاط پایه ای برای جایگزینی کلسیم در ناحیه رحم خواهند بود . تعداد این نقاط پایه احتمالا ارثی است و در میزان کلسیمی که [...]

دستگاه تولید مثل مرغ

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , |

تخمدان سمت راست بحالت اولیه باقی مانده و تنها تخمدان سمت چپ فعال است . تخمدانها در حفره شکمی و نزدیک کلیه ها قرار دارند . تخمدان از بخش میانی و بخش بیرونی تشکیل شده است . ۱) تخمدان : تخمدان سمت راست بحالت اولیه باقی مانده و تنها تخمدان سمت چپ فعال است . تخمدانها در حفره شکمی و [...]

علل قطع تخمگذاری در طیور

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , |

تولید تخم یک پدیده جالب توجهی است. پولت مرغ تخمگذار در ۲۰-۱۸ هفتگی تخمگذاری را شروع می کند و در حدود ۳۵ هفتگی به اوج تخمگذاری می رسد که در این هنگام میزان تخمگذاری بیش از ۹۰ درصد می باشد(۹ تخم در ۱۰ روز به ازای هر مرغ یا ۹ تخم در یک روز به ازای ۱۰ مرغ). پیک تخمگذاری [...]

ساختار بیوشیمیایی پوسته و سفیده تخم مرغ

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

●ساختمان شیمیایی تخم مرغ : ساختمان شیمیایی تخم مرغ بسته به تازه یا کهنه بودن ممکن است دچار تغییر شود و در اثر کهنه شدن تخم مرغ آب و اکسیدکربن آن از خلل و فرج موجود در پوسته خارج می شود همچنین مقداری آب از سفیده وارد زرده می شود و در نتیجه PH سفیده بالا می رود از این [...]

ضدعفونی تخم‌مرغ‌ ها

بهمن ۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , |

علیرغم رعایت عواملی همچون دما و رطوبت در یك سالن جوجه كشی ، هچ ضعیف در نتیجه انجام ضدعفونی نامناسب می تواند رخ دهد. ضدعفونی نامناسب نه تنها سبب هچ ضعیف می شود بلكه در طی خونگیری های بعدی سبب مرگ سریع می گردد. ضمنا" ضدعفونی غیراصولی می تواند به شیوع آهسته بیماری منجر شود كه گهگاهی پرنده را در [...]

تخم مرغ محلی چه تفاوتی با تخم مرغهای معمولی دارد؟

بهمن ۲ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

طبق طب سنتی زرده تخم مرغ گرم و سفیده آن سرد است. اگر بدانید نیمروی تخم‌مرغ محلی با کره و خوردن آن با‌نان روستایی چه لذتی دارد، دیگر هیچ‌وقت هوس خوردن تخم‌مرغ صنعتی به سرتان نمی‌زند.همان تخمی که مرغش درهوای بکر و آزاد روستا رشد می کند و خواب و خوراکش به راه است و به دور از تنش های [...]