مقالات

Home/مقالات

مقالات

اردیبهشت ۱۳۹۳

تاثیر مواد مغذی در تقویت سیستم ایمنی طیور

اردیبهشت ۱۵ام, ۱۳۹۳|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , |

مقدمه با توجه به افزایش روزمره جعیت، نیاز به منابع غذایی مسئله‌ای مهم است. از منابع غذایی مورد نیاز انسان می‌توان به گوشت سفید اشاره کرد که پرورش طیور جایگاه ویژه‌ای را در این زمینه ایفا می‌کند. در پرورش طیور پیشگیری از وقوع بیماری ها از طریق اجرای صحیح برنامه‌های امنیت زیستی است و اگر احتمالاً اشکالی در اجرای برنامه‌های [...]

چه عواملی سبب می شود تا در فصل سرما رطوبت را کنترل کنیم ؟

اردیبهشت ۱۵ام, ۱۳۹۳|Tags: , , |

شکل 1- یک سالن با روزنه و شکاف های بسیار شکل 1- یک سالن با روزنه و شکاف های بسیار سیستم کنترل رطوبت در مرغداری شامل فن های تایمر دار برای خروج هوا ،دستگاه مادر مصنوعی/ مشعل گرمایی جهت تامین ذخیره گرمایی مناسب می باشد. واز همه مهم تر دریچه هایی (اینلت) است که برای جایگزینی هوا، گرما [...]

اسفند ۱۳۹۲

بررسی رنگدانه آستاگزانتین در ماهی اسکار

اسفند ۲۷ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , , , , , , |

رنگ پذیری ماهی اسکار با رنگدانه Asta Plus رنگسان   جهت انجام این آزمایش تعداد 6 عدد ماهی اسکار ببری در 3 بخش جداگانه آکواریم آب شیرین با رژیم غذایی یکسان با چند رنگدانه مختلف تست شدند بهترین نتیجه از ترکیب رنگدانه ماهی آستا پلاس(آستاگزانتین) به شرح زیر حاصل شد: استاندارد آزمون: دوز ترکیبی پیشنهاد شده به مقدار 10 گرم [...]

چگونه تخم مرغ رنگی بسازیم؟

اسفند ۲۰ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , , |

چگونه تخم مرغ رنگی بسازیم؟ رنگ کردن تخم مرغ های هفت سین یه کار لذت بخش برای بچه ها و خیلی از بزرگترهاست .. انجام دادن این کار هم یه سری نکاتی داره که بهتره بدونید تا کار شما بی نقص تر و بهتر انجام بشه .. اول اینکه خیلی از ماها موقع رنگ کردن تخم مرغ با انگشتامون مشکل [...]

معرفی رنگدانه لیکوپن

اسفند ۱۷ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , , , , , , |

معرفی رنگدانه لیکوپن قرمز (Lycopene): رنگدانه لیکوپن رنگدانه لیکوپن یک عضو از کاروتنوئیدها از خانواده ی فیتوکمیکال ها و یک رنگدانه ی طبیعی است که بر خلاف دیگر کاروتنوئیدها، به ویتامین A تبدیل نمی شود. لیکوپن مسئول رنگ قرمز در بسیاری از میوه ها و مخصوصاً گوجه فرنگی است. این ماده به بتا کاروتن شباهت زیادی دارد. ثابت شده [...]

نقش کاروتنوئیدها در پرورش و تکثیر قزل آلا

اسفند ۱۶ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , , , |

   اهمیت وجود رنگدانه در بدن ماهیان قزل آلا این اهمیت را از دو جنبه میتوان بررسی کرد: اول اینکه در مراحل مختلف زندگی این گونه ماهیان رنگدانه های مختلفی جذب بدن میشود که هر کدام بیانگر وضعیتهای خاص آناومیکی و یا حتی پاتولوژیک است یرای مثال قزل آلای نر در فصل جفت گیری میزانی از این رنگدانه ها را [...]

بررسی تغییرات بافتی مری، پیش معده و روده در کبوتر آلوده به Ascaridia colombae

اسفند ۱۲ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , |

پرورش و نگهداري کبوتر به عنوان پرنده اي دست آموز و همپنين براي مقاصدي مانند مسابقات پرواز کبوتران و در سالهاي اخير براي تامين منابع پروتئيني همواره مورد توجه علاقمندان بوده است. از طرف ديگر، گزارش شده است که اين پرندگان درانتشار بيماريها در بين ماکيان و بروز اپيدمي هاي انگلي دخيلند. با وجود گزارشات متعدد مبني بر آلودگي کرمي [...]

اسفند ۱۳۹۲

اثرات اسیدهای آلی (مکمل گلوباسید) بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی

اسفند ۵ام, ۱۳۹۲|Tags: , , |

تحقیقات نشان می دهد که استفاده از اسید هاي آلی می تواند موجب کاهش جمعیت باکتري هاي بیماري زا مانند کلی فرم و اشرشیاکلاي در اندام هاي روده اي جوجه هاي گوشتی شود. این ترکیبات می توانند با توجه به خاصیت باکتریوسیدي خود موجب افزایش پروتون ها در ناحیه روده شوند و به دنبال آن pH روده را کاهش دهند [...]

استفاده از آنزیم‌ها در جیره ‌های طیور گوشتی

اسفند ۳ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

استفاده از آنزيم‌ها در جيره ‌هاي طيور گوشتي نكات عملي استفاده از آنزيم‌ها در جيره ‌هاي طيور گوشتي آنزيم‌ها مواد بيولوژيكي هستند كه غالباً از جنس پروتئين مي‌باشند. آنزيم‌ها در گروه افزودني‌هاي خوراكي طبقه بندي شده و آنها را مي‌توان به جيره طيور اضافه نمود. حداكثر عملكرد آنزيم‌هاي اضافه شده به جيره غذايي مستلزم توجه به نكات عملي زير مي‌باشد. [...]

عفونت ارنیتو باکتریوم رینوتراکئال در طیور

اسفند ۳ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , |

عفونت با ornithobacterium rhinotracheale عمدتاً در پرندگان جوان بويوه بوقلمون ها رخ مي دهد اما پرندگان مسن هم مي توانند عفوني شوند. كيسه هاي هوايي و شش ها درگير شده و پس از كالبدشكافي در داخل كيسه هاي هوايي اكسوداي كف آلود به رنگ زرد-سفيد و شبيه ماست مشاهده مي شود. جراحات پيشرفته شامل پريكارديت، هپاتيت بهمراه كانون هاي سفيد [...]

واکسیناسیون در گله های مرغ

اسفند ۳ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , |

اهمیت واکسیناسیون واکسیناسیون یکی ازموثر ترین راه های جلوگیری و یا کاهش اثرات مخرب بیماری ها در مرغان است. پرندگانی که نزد مردم برای استفاده قرار می گیرند عموما: جوجه، بوقلمون، اردک، غاز، بلدرچین، قرقاول، کبک و شتر مرغ هستند. ارگانیسم هایی که ایجاد بیماری می کنند به دسته های کوچک و بزرگ از قبیل: ویروس، مایکو پلاسم، باکتری، قارچ، [...]

بررسی تاثیر مصرف تخم مرغ معمولی بر روی لیپید پروفایل سرم

بهمن ۳۰ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , |

زمينه و هدف: هيپرليپيدمي، خصوصاً هيپركلسترولمي از عوامل موثر ابتلا به بيماريهاي قلبي - عروقي است. زرده تخم مرغ يكي از منابع غني از كلسترول در تغذيه انسان مي باشد. با توجه به مقادير زياد كلسترول در تخم مرغ هاي معمولي، مطالعه حاضر به منظور بررسي تاثير مصرف اين تخم مرغ ها بر روي ليپيد پروفايل خون صورت پذيرفت. روش [...]

تاریخچه تخم مرغ مایع پاستوریزه

بهمن ۳۰ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , |

تولید تجاری تخم مرغ مایع منجمد در سال 1930 آغاز گردید و اولین دستگاه تخم مرغ شكن در سال 1951 به كمك این صنعت آمد و در آن تحولی عظیم ایجاد نمود.صنعت تولید فرآورده های تخم مرغ یك پروژه جدید نمی باشد بلكه در سال 1878 در ایالات متحده آمریكا پودر تخم مرغ برای نخستین بار به بازار عرضه و [...]

تخمگذاری مرغ ها بر روی زمین و خطرات آن

بهمن ۲۸ام, ۱۳۹۲|Tags: , |

مرغ ها عموماً ترجیح می دهند که در لانه تخمگذاری داشته باشند اما گاهی اوقات هم دیده می شود که بر روی زمین محوطه و یا کف مرغداری تخم گذاشته اند . در تحقیق و بررسی ای که در این خصوص توسط دانشگاه علوم پزشکی Bristol انگلستان صورت گرفته محققین در خصوص این مشکل و میزان شیوع آن در مرغداری [...]

اهمیت سد بخار در سالن های مرغداری

بهمن ۲۸ام, ۱۳۹۲|Tags: , , |

اتلاف دما در ساختمان هاي مرغداري مي تواند به يكي از روش ها، همرفت، رسانش و تابش و يا تركيبي از روش هاي فوق باشد. انتقال گرما از طريق رسانش (Conduction) هنگامي اتفاق مي افتد كه تماس مستقيمي بين مناطق سرد و گرم وجود داشته باشد. اگر يك طرف ماده گرم شود، حرارت از داخل ماده به سمت قسمت سردتر [...]

خواص تخم مرغ در دوران بارداری

بهمن ۱۷ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , |

بهتر است زنان باردار مصرف تخم مرغ را در وعده های غذایی صبحانه یا نهار خود بگنجانند غذاهای خام و پخته نشده به خصوص تخم‌مرغ ممکن است حاوی سالمونلا باشد که خطرات زیادی را برای جنین و مادر به دنبال دارد.  توجه داشته باشید که تخم‌مرغ باید با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد آماده و به خوبی پخته شود و از [...]

خواص تخم مرغ و تخم بلدرچین

بهمن ۱۷ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , |

تخم بلدرچین خواص تخم مرغ تخم‌ مرغ منبع بسيار خوب يد و فسفرست كه يد براي ساخت هورمون تيروئيدي و فسفر براي رشد بهتر و سلامتي استخوان‌هاي بدن لازم است. تخم‌مرغ منبع خوبي از پروتئين، ويتامين‌ها و املاح ضروريست . ارزش بيولوژيكي پروتئين تخم‌مرغ بسيار بالاست و نسبت به ساير منابع پروتئيني مثل لبنيات، گوشت‌ها و حبوبات غني‌ترست. [...]

خواص تخم مرغ خام برای سلامتی

بهمن ۱۷ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , |

خواص تخم مرغ خام برای سلامتی     تخم مرغ خام منبع ارزان و سرشار از مواد مغذی با ارزشی است که ممکن است به کمبود آنها دچار شویم ، به خصوص چربی و پروتئین. تخم مرغ یکی از مواد غذایی حساسیت زا است، ولی من معتقدم که این خاصیت تخم مرغ به دلیل پختن آن است. حرارت دادن به [...]

قناری قرمز چیست؟

بهمن ۱۷ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , , , , |

چگونه قناری خود را به رنگ قرمز دراوریم؟   قناری قرمز این سوالی است که شاید بسیاری از دوستان داشته باشند،پاسخ در تغذیه رنگی قناری قرمز نهفته است.   تغذیه رنگی ؟! اولین تلاشها باز میگردد به سال 1970 میلادی ، پرورش دهندگان قناری با اضافه کردن فلفل دلمه ای قرمز به غذای پرنده توانستند تا حدی رنگ [...]

بهمن ۱۳۹۲

مصرف تخم مرغ چند عدد در هفته ؟

بهمن ۷ام, ۱۳۹۲|Tags: , , , , , , , , , |

ایا می دانید سرانه مصرف تخم مرغ در ایران چه مقدار است؟ به طور متوسط هر فرد بالغ ایرانی ۱۶۰ عدد تخم مرغ در سال مصرف می کند که تقریبا این مقدار نصف میزان مصرف تخم مرغ در کشورهای توسعه یافته می باشد. در بین کشورها چین مکزیک و ژاپن با مصرف ۳۰۰ سرانه تخم مرغ در جایگاه نخست به [...]