سلامت مصرف کنندگان تخم مرغ با استفاده از رنگدانه های طبیعی

Home/مقالات/مقالات تخصصی رنگدانه/سلامت مصرف کنندگان تخم مرغ با استفاده از رنگدانه های طبیعی

سلامت مصرف کنندگان تخم مرغ با استفاده از رنگدانه های طبیعی

زرده طلایی

زرده طلایی

رنگدانه ها امروزه به عنوان یکی از اجزاء ضروری خوراک طیور تخم گذار می باشند سلیقه و طبع مصرف کنندگان تخم مرغ امروزه به گونه ای تغییر کرده است که مایلند تخم مرغ با رنگ زرده طلایی را مصرف کنند.

رنگدانه ها با انواع منابع متفاوت در بازار مصرف موجود می باشند ولی از آنجایی که بحث سلامت مصرف کنندگان روز به روز با جدیت بیشتری در دنیا دنبال می شود استفاده از رنگدانه های طبیعی هم در جیره غذایی مرغان تخم گذار اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. رنگدانه های طبیعی به دو رنگ قرمز و زرد موجود می باشند که رنگدانه قرمز از منشاء فلفل قرمز و رنگدانه زرد از منشاء گل همیشه بهار به دست می آید در ابتدا باید به این نکته توجه نمود که رنگدانه های طبیعی علاوه بر خاصیت رنگی کردن زرده تخم مرغ خواص مغذی و درمانی بسیار مطلوبی را چه برای حیوان مصرف کننده و چه برای برای مصرف کننده نهایی (انسان) دارا می باشد . گل همیشه بهار منبع غنی از رنگدانه زرد لوتئین می باشد لوتئین از دسته کاروتنوئید هاست و در سبزی جات و میوه جات مختلف یافت می شود ولی مقدار آن در این موارد خوراکی ناچیز است. امروزه به دلیل اثرات بسیار مفید لوتئین بر روی سلامت انسان این رنگدانه را به صورت تغلیظ شده در جیره غذایی مرغان تخم گذار به کار می برند تا مصرف کننده تخم مرغ علاوه بر مصرف این منبع منحصر به فرد پروتئینی از مزایای لوتئین موجود در آن هم بهره مند گردند لوتئین به عنوان محافظ سلول های پوست در مقابل آسیب های ناشی از نور خورشید و به عنوان جلوگیری کننده از اکسید اسیون LDL (کلسترول بد) , کاهش دهنده خطرات ناشی از بیماری قلبی, جلوگیری کننده از عارضه سرطان ریه، پروستات، تخمدان و سینه و به عنوان یک عامل در تضمین سلامت چشم ها عمل می کند یکی از اثرات لوتئین بر روی چشم ها جلوگیری از عارضه شب کوری در آنهاست لوتئین به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی عمل می کند و از نظر شیمیایی به انواع متفاوتی از اسید های چرب متصل است و در مواد خوراکی از قبیل اسفناج، کلم پیچ، گل تاج خروس، فلفل قرمز، تره فرنگی، نخود، کاهو و انواع گل یافت می شود . در سال های اخیر به تاًثیر شگرف کاروتنوئید ها به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان پی برده شده است این ترکیبات قادرند که اثرات مضر رادیکال های آزاد را خنثی نمایند و به این ترتیب نقش عمده ای را بر روی سیستم ایمنی بدن ایفا می نمایند لوتئین به عنوان یک عامل ممانعت کننده از اکسیداسیون LDL (کلسترول بد) می باشد به طوریکه مصرف مواد خوراکی که از نظر لوتئین به میزان ۴/۲ میلی گرم در روز می تواند موجب کاهش سرطان روده بزرگ شود همچنین در افرادی که از جیره های حاوی لوتئین استفاده می کنند ریه وضعیت سالم تر و تازه تری دارند . محقیقین پیشنهاد می کنند که افراد سیگاری از لوتئین بیشتری استفاده نمایند . نکته قابل توجه در این ارتباط ان است که لوتئین در بدن انسان ساخته نمی شود و باید حتماًاز طریق جیره غذایی تاُ مین شود. با توجه به این نکته می توان در ترویج هر چه بیشتر استفاده از رنگدانه های طبیعی در تغذیه مرغان تخم گذار و غنی تر کردن تخمر مرغ از نظر مواد مغذی و ترکیبات طبیعی که قابلیت پیشگیری از بیماری ها را در انسان دارند کوشید و مصرف کنندگان را به مصرف هر چه بیشتر تخم مرغ تشویق نمود.

شرکت سپهر صنعت سهند ارائه کننده رنگدانه های قرمز و زرد صنعت تخم مرغ www.sahandindus.ir

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.